2012…..un mit


Așa cum am scris în articolul de mai jos, pe data de 3 aprilie 2011, că opinia mea despre calendarul maya care se încheie pe data de 21 decembrie 2012 este că de fapt nu vine sfârșitul lumii, ci sfârșitul unei ere, așa a fost scris și pe site-ul următor: http://stirileprotv.ro/stiri/stiinta/o-noua-inscriptie-mayasa-sustine-ipoteza-apocalipsei-pe-data-de-21-decembrie-2012.html

Asta înseamnă că ceea ce știu eu este adevărul. 😀

*

Pentru cei care cred în sfârşitul lumii sunt tare tâmpiţi la cap, în special oamenii de ştiinţă. S-au luat după mitologia mayaşă, al cărei calendar se termină pe 20.12.2012. Iar pentru cei care nu cred în prostiile astea foarte bine fac. Vă spun că Maya a fost o civilizaţie mezoamericană ce a trăit timp de 6 secole până în anul 900 d.Hr.
Când am avut de învăţat la estetică despre cultura maya, atunci am încetat să cred în sfârşitul lumii pentru că unii oamenii de ştiinţă spun că asteroidul Apophis se va apropia foarte mult de Terra în anul 2036, iar astronomii spun că nu va avea loc o ciocnire, alţi oamenii de ştiinţă spun că un meteorit va lovi Pământul in 2012, alţii spun că în 2013 va lansa nu ştiu ce, adică ei vor fi încă viaţă, unii spun că în 2050 Pământul va fi îngheţat, alţii spun că în anul 3000 tehnicile vor evolua şi că vom avea maşini zburătoare, poi staţi aşa puţin….asta e o prostie!
Maya apare drept un concept alături de Rictă de pe timpul civilizaţiei Indiei antice, termenul de Ritcă fiind înlocuit cu Dharma (karma) în limba sanscrită, în scrierile vedice. Maya înseamnă iluzie, se referă la iluzia cosmică, la irealitate, cosmosul devenind o transformare iluzorie, un sistem de schimbări lipsit de importanţă.

Poate că cel mai semnificativ exemplu al realizărilor culturii maya îl reprezintă extraordinarul şi complicatul lor sistem calendaristic, care a influenţat enorm calendarul aztec de mai târziu. Acest calendar a căpătat o semnificaţie de rău augur la începutul secolului XXI pentru că, potrivit unei interpretări a datelor acestuia, la soltiţiul de iarnă (în jurul datei de 21 decembrie) din 2012 va avea loc un potop catrastofal, ia lumea va fi distrusă.

http://www.lovendal.net/wp52/calendarul-mayas-chiar-prevede-distrugerea-lumii-in-2012/

Calendarul maya determină, de asemenea, date îndepărtate din viitor, de exemplu o aniversare regală care va avea loc în octombrie 4772 d.Hr. Acest lucru nu ar fi posibil dacă lumea ar fi deja distrusă până atunci. Ceea ce indică maya pentru solstiţiul de iarnă al anului 2012 ar trebui mai degrabă interpretat ca sfârşitul unui ciclu vechi şi începutul altuia nou, nu ca sfârşitul lumii.

Oamenii de ştiinţa de azi au fost influeţaţi de o asemenea iluzie cosmică şi au adus posibile cauze cât mai credibile, încălzirea globală, apocalipsa, erupţiile soarelui, inundaţii, cutremurele seismice şi multe altele de natură geografică, dar în nici-un caz toate astea să provoace o catastrofă de gen „sfârşitul lumii”….o să vină sfârşitul erei, va începe alta nouă, o să se termine ciclul din calendarul maya, începe altul nou şi tot aşa….
Deci?…..

Anunțuri

Un gând despre „2012…..un mit

  1. Cred eu că indiferent cine are dreptate, lucrurile astea nu sunt ceva care să ne stea pe minte. Sunt distractive ca o simplă curiozitate, dar chiar dacă ar fi adevărate, de ce să ne dăm cu curu’ de pământ degeaba?
    Viaţa oricum e scurtă… dacă e să cadă un meteorit în 10 ani să distrugă tot, sau dacă te calcă mâine un BMW, pentru tine, personal, e tot sfârşitul lumii.
    Ce zic eu este că, indiferent de unde vine pieirea individului, nu are rost să îşi preocupe prea mult timpul cu asta. Mai important este cum anume trăieşte până în momentul respectiv.

    P.S. Eu personal nu cred în preziceri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s